Malin 22 år
  Jag undrar om det är för sent att byta linje såhär sent? Alltså om det är möjligt att byta från samhälls till teknik utan att behöva gå om 1:an.
  Borde jag gå klart första året och söka till teknikprogrammet tills nästa termin i höst? Är tacksam för svar!

  1 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Malin,
  det är rektor på Teknikprogrammet som fattar beslut vid byte av program. Om plats finns, kan rektor besluta att ta in dig, men hen kan lika gärna svara att det är för sent. En avgörande faktor kan bli om du är duktig i matte, "överpresterar" kanske det kan heta... dvs skulle kunna klara av svårare matte än den kursen som läses på SA. På TE är det - det avancerade "c"-spåret i Matte /som annars läses bara på NA och TE/ men inte på ngt. annat program.
  Om du byter från SA till TE - går du från medelsvårt spår till avancerat i matte och de läser dessutom snabbare på TE än på SA för att hinna med fler mattekurser. Just detta "matteproblem" kan bli ett stort hinder.
  Du får gärna kontakta rektorer på alla de skolor där du kan tänka dig att läsa Teknik.
  Du har rätt att söka till åk1 Teknik - upprepa ansökningsprocessen från förra året. Du söker då på dina "gamla" grundskolebetyg. För lösenord till Antagningssida, kontakta Antagninskansliet i ditt län. Alla kontaktuppgifter finns på www.antagningskanslier.se


  Jag hoppas att du fick svar på din fråga. Återkom om ngt. är oklart eller om du har andra frågor.
  Hoppas att mitt svar blir till hjälp i din studieplanering!
  Mvh Milla SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga