Jennifer 22 år
  Är det svårt att komma in på estetisk-dans om man inte har dansat alla stilar sen innan som är med på den audition som görs?

  1 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Jennifer,
  Mtv (Meritvärde) för att komma in på en konstnärlig gymnasieutbildning består av två delar: grundskolebetyg och summa poäng på auditions.
  Om vi antar att du kanske får lite lägre poäng på auditons pga du inte dansade alla de olika stilar förut, men om du har högre grundskolebetyg än de övriga sökande till dans samma skola, då vinner du ändå i konkurrensen. En annan möjlighet är att du är så pass duktig på den eller dem stilar som du kan, att du får väldigt höga poäng på auditions i alla fall.
  Jag råder dig att söka flera alternativ till gymnasiet. I första hand söker du till din favoritskola. I andra hand råder jag dig att söka dans på någon annan skola - om det finns en annan skola på pendlingsavstånd. Om du kommer in på ditt andra alternativ, kan du byta senare, om plats blir ledig på din favoritskola.
  Om det inte finns någon skola med dans på pendlingsavstånd, sök någon annan utbildning i alla fall - i andra hand. Till och med 3-dje och 4-de alternativ är inte så dumt att lägga till.

  Vet ej var i landet du bor, kan därför inte se om det finns flera skolor med dans på pendlingsavstånd från din bostadsort men det finns Riksrekryterande dansutbildning, t.ex. på de här skolorna, se presentationer på länkarna: http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/lunds-dans-och-musikalgymnasium
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/kungliga-svenska-balettskolan


  Du är förstahandssökande även till de här skolorna som har Riksintag
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/stockholms-estetiska-gymnasium
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/folkuniversitetets-gymnasium-i-karlstad
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/fryshusets-gymnasium
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/kulturama-gymnasium
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/lunds-dans-och-musikalgymnasium
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/sjolins-gymnasium-ostersund
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/viktor-rydberg-gymnasium-jarlaplan

  Önskar dig Stort lycka till i ditt gymnasieval!
  Med många vänliga hälsningar
  Milla SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga