Kimia 24 år
  Både för läkar &tandläkarprogrammet.
  &
  jag vet inte om man måste ha högsta resultat på Hp eller högsta betyg för att komma in på utbildningarna.

  Mvh
  • Kim Har för mig att det är ca 1,8 på HP och ca 22,0 poäng på läkarprogrammet, annars så kan man ju alltid söka på google så får man svar direkt.

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Kimia!

  Du fick väldigt bra svar från Kim i en kommentar. Det är lite olika i olika städer och olika antagningsomgångar. Det är exakt samma behörighet till läkare & tandläkare och det är då bara att läsa kurser till att bli behörig och försöka få så höga betyg som möjligt samt läsa kurser för Meritpoäng /och det är också samma kurser för Meritpoäng/.

  När du går åk1 på gymnasiet och skall definitivt SOM TIDIGAST söka till högskola först om 2 år, är det inte så viktigt vad exakt för poäng det är på olika högskolor för att på de 2 åren som återstår kan mycket förändras: utbildningar kan uppstå i nya städer och förändringar i urvalsgrupperna, vet vi, att redan är inplanerade: t.ex. BIex kommer att försvinna (används senaste gången vid antagning till Vårterminen 2017).

  Det bästa rådet till dig, som om 2 år vill söka läkare eller tandlärare - utbildningen är att koncentrera sig på sina studier och försöka lära sig så mycket som möjligt i varje ämne, få högre betyg och planera för att göra Högskoleprovet flera ggr.!

  Mvh
  Anna

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga