Marcus 24 år
  Är det hård konkurrens för komma in på marknadsförare utbildningen på högskolan? Hur många platser finns det på den utbildningen?

  1 Svar

  Mikael SYV SYV på FrågaSYV
  Hej, De som arbetar med marknadsföring har ofta högskoleutbildning. Ofta kombineras högskoleutbildning i ekonomi, samhällsvetenskap eller teknik med marknadsföring och reklam. Att ha praktisk erfarenhet från försäljning och journalistik är värdefullt. Ofta är en teknisk utbildning, branschkunskap, kunskaper om informationsteknik och språkkunskaper bra meriter.

  Vid några universitet och högskolor finns utbildningsprogram som är speciellt inriktade på marknadsföring. Det går också att välja marknadsföring som fördjupning inom ett ekonomprogram.

  Lämplig utbildning kan finnas inom Yrkeshögskolan, se exempel http://www.yhguiden.se/utbildning/centrum-for-informationslogistik/marknadsforing-och-forsaljning-till-foretag
  http://www.yhguiden.se/utbildning/medieinstitutet/marknadsstrateg-och-forsaljare-mixed-media
  http://www.yhguiden.se/utbildning/medieinstitutet/onlinemarknadsforare
  http://www.yhguiden.se/utbildning/goteborgs-stad-utbildning/reklam-marknadsforing

  På högskolan finns det en mängd utbildningar som på ett eller annat sätt inkluderar Marknadsföring, t.ex. den här utbildningen läses på Engelska på 4 år, heltid: http://www.hb.se/Vill-studera/Program-och-kurser/Program-HT-2015/Affarsinformatik-med-inriktning-mot-Internationell-Marknadsforing-och-IT/

  En annan väg att gå är att läsa Företagsekonomi/Ekonomi & Statistik på högskolan och söka sedan en påbyggnads kurs, som t.ex. den här: http://www.umu.se/utbildning/program-kurser/kurs/?code=2FE179 som kronan på verket *L* :-) "toppar" ens högskoleutbildning /det blir spetsprofilering i Marknadsföring/.

  På de utbildningarna som jag gav som exempel i mitt svar nu, står det inte antal platser. Du får kontakta utbildningarna själv med frågan angående antal platser. Jag tycker inte det är en viktig fråga för den, som söker utbildning. Antal platser kan ändras kort tid innan antagning, t.ex. kan utbildningen ha 30 platser idag men när det är dags för dig att söka - kanske de dubblar och det blir 60 platser - eller tvärtom, minskar till 20-25 platser. Sådana förändringar sker hela tiden & går inte att förutse på förhand. Men, som sagt, om det är viktigt för dig att veta hur många de tar in just nu - t.ex. till nästa antagning, var god kontakta de som ansvarar för utbildningarna.

  Mvh
  Mikael SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga