Alma 24 år
  Finns det någon antagningstatistik för utbildningar på folkhögskolor? Alltså det lägsta antagna kravet/betyget från föregående år. Finns det något smart och lätt sätt att hitta sådan information?
  P.S. det är förresten Grimslövs turismutbildning jag funderar mest på, just nu...

  1 Svar

  Mikael SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Alma!

  Folkhögskolornas gemensam sida är www.folkhogskola.nu och där finns det också kontaktuppgifter till FHSK gemensam infotjänst. Jag tror inte någon sådan statistik finns, som du efterfrågar, men fråga du på deras infotjänst. Du får sedan meddela oss vad du fick för svar.

  Grimslövs FHSK har öppet hus 25 april, lördag, kl.14-16, se mer om det på http://grimslovsfolkhogskola.se/oppet-hus-pa-grimslovs-folkhogskola-lordag-2015-04-25/

  Jag vill föreslå att du funderar på att samtidigt som du söker tirusmutbildning på Grimslövs folkhögskola, kanske samtidigt söker också någon eller några yrkeshögskoleutbildningar, t.ex. den här:
  http://www.yhguiden.se/utbildning/affarshogskolan/konceptutvecklare-projektledare-inom-besoeksnaeringen som ges från Stockholm på distans (75% av heltid under ca 2 år) eller http://www.yhguiden.se/utbildning/frans-schartaus-handelsinstitut/projektledning-incoming-tourism-and-event (50% av heltid i ca 1,5 år) eller den här: http://www.yhguiden.se/utbildning/akademi-bastad-yrkeshogskola/affarsutvecklare-hallbar-turism (på distans från Båstad; 75% i ca 1 år).

  Turismlinjen på Grimslövs FHSK har 20 platser och brukar ha ca 100 sökande, det finns konkurrens om platserna och det är därför bra att söka flera andra utbildningar samtidigt - du ökar på så sätt dina chanser.

  Med vänlig hälsning
  Mikael

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga