Haidar 25 år
  Hej!

  Nu har jag letat runt i polishögskolans hemsida men tyvärr har jag inte hittat någon antagningsstatistik på varken deras sida eller på antagning.se. Är det så att de fysiska samt psykiska avgör om man kommer in i polishögskolan istället för betygen?

  Det är också synkrav vilket säger "Synkrav är lägst 0,1 utan korrektion respektive 0,8 med korrektion på varje öga och normalt färgseende."

  Betyder det att jag som har -2 på varje öga inte får bli polis?

  Mvh Haidar

  1 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Haidar,
  du har alldeles rätt: urval till polisutbildningen sker från dem BEHÖRIGA genom intervjuer som avgör vem av sökande som bedöms passa bäst till att bli polis.
  De medicinska kriterier /inkl.syn/ tillhör Särskild behörighet (tillsammans med "simkunnighet" och B-körkort) och man kan inte kompensera för avsaknad av behörighet genom att kunna uppvisa högre betyg.
  Jag har ett förslag på vad du skulle kunna göra men det är du som bestämmer om det är ngt. som passar dig och jag kan inte lova att min "plan" är den bästa lösningen, men här är mitt förslag: kontakta rekryteringsansvariga till polisutbildningen (kontaktmöjligheter finns på http://www.rekryteringsmyndigheten.se/malgruppsnavigering/om-du-skall-testas/nar-du-soker-till-polisutbildningen/om-du-har-fragor/) med frågan om de skulle godkända synen som är korrigerad permanent, med hjälp av operation och i fall de svarar "ja", kan du ta ställning till om du vill genomgå en synkorrigeringsoperation.
  I annat fall råder jag dig fundera på andra utbildningar inom fältet "juridik" och jag kommer här nere att klistra in några länkar, som du kan kika in på:
  Paralegal http://www.yhguiden.se/utbildning/goteborgs-stad-utbildning/juridisk-assistent-paralegal1
  Kvalitets- & miljöutredare http://www.yhguiden.se/utbildning/folkuniversitetet-goteborg/kvalitets-och-miljoledare
  Säkerhetssamordnare http://www.yhguiden.se/utbildning/yrkeshogskolan-i-molnlycke/sakerhetssamordnare
  Juristassistent http://www.yhguiden.se/utbildning/pahlmans-handelsinstitut/paralegal-juristassistent1

  Jag hoppas att mitt svar blir till hjälp för dig i din framtida studieplanering! Återkom gärna om du har andra frågor.
  Bästa hälsningar & ha det bäst!
  Milla SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga