Therese 38 år
  Om jag har 40 hp pedagogik och 40 hp sociologi, hur ska jag smidigast gå till väga för att bli fritidspedagog eller på annat sätt arbeta med barn i lägre åldrarna?

  1 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Therese!

  Om du vill bli Förskollärare, är det bäst att kontakta Studievägledare på den högskola/universitet där du vill läsa. Här finns det info om förskollärar-utbildningar http://studera.nu/valja-utbildning/lararutbildningar/forskollarare/

  Det finns andra utbildningar:
  t.ex. Fritidsledare - som är en folkhögskoleutbildning á 2 år, info finns här http://www.folkhogskola.nu/Detaljerad-sokning/?q=Fritidsledare&s=j

  Länk som kan ge bra information (här ser du relevanta högskoleutbildningar) :
  http://jamforutbildning.studera.nu/sok-jamfor?fritext=fritidspedagog&typ=3

  Att arbeta med barn i lägre åldrar kan man även som behandlingspedagog, som är en 2 årig yrkeshögskoleutbildning:
  http://www.yhguiden.se/utbildning/yrkeshogskola-gavleborg-cul/behandlingspedagog
  http://www.yhguiden.se/utbildning/campus-nykoping/behandlingspedagog4

  eller som Pedagogisk vägledare vid funktionshinder (som man läser på 2 år på halvtid):
  http://www.yhguiden.se/utbildning/goteborgs-stad-utbildning/pedagogisk-vagledare-vid-funktionshinder

  eller som Stödpedagog http://www.yhguiden.se/utbildning/campus-nykoping/stodpedagog

  En Behandlingspedagog http://www.yhguiden.se/utbildning/vimmerby-folkhogskola/behandlingspedagogutbildning1 kan arbeta med utsatta barn.

  Hela utbudet av högskoleutbildningar finns på www.studera.nu

  och av yrkeshögskoleutbildninga - på www.yhguiden.se


  Du har nästan 1,5 års studier på högskolenivå avklarade. Du kanske vill läsa mot kandidatexamen i Pedagogik. För det behöver du minst 180 hp och av dem minst 90 hp i Pedagogik. Om exakt vilka kurser som är bäst att läsa för det - rekommenderar vi att diskutera med Studievägledare på den högskola/universitet där du vill ta ut din examen (detta för att det är stor variation ang. vilka möjligheter som finns på olika högskolor/universitet runt om i Sverige).

  Det finns brist på behöriga Förskollärare på vissa orter i Sverige nu. Det kan hända att du kan få ett vikariat som förskollärare (eller barnskötare) på en förskola - med den utbildning som du har idag. Det kan bli svårt att få en heltids tillsvidare anställning som förskollärare utan att ha rätt utbildning. Arbetsgivare har stora möjligheter att göra bedömningar om vem de anställer men nu finns det kravet för Förskollärarlegitimation, men timanställning vid behov eller vikariat kan man få även utan legitimationen.

  En möjlighet kanske skulle vara för dig att arbeta deltid som obehörig förskollärare och samtidigt läsa på högskola eller på en yrkeshögskola (man kan t.ex. jobba 50% och studera på 50%).

  Jag hoppas mitt svar blir till hjälp för dig.
  bästa hälsningar
  Milla

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga