I
  Hej
  Jag undrar vad är skillnaden mellan att studera Basår i Universitet/ högskola eller komvux. och så undrar jag om juridikprogrammet har något basår och i så fall vad krävs det för att komma in ?

  1 Svar

  Mikael SYV på FrågaSYV

  Juristprogrammet kräver grundläggande behörighet och godkända betyg i samhällskunskap 1b och historia 1b. I grundläggande behörighet brukar ingå minst samhällskunskap 1a1 och historia 1a1, alltså kompletterar man i så fall med 2 små kurser som på heltid läses på sammanlagt fem veckor, varför söka till basåret? 
  Är du intresserad av att komplettera för teknisk eller naturvetenskaplig behörighet se Info på https://www.fragasyv.se/info/komvux-eller-naturvetenskapligt-basar

  • I :

   Jag har Samhällskunskap 1b och historia 1b. Jag undrar om man vill komma in på juristprogrammet måste man ha Engelska 6 och matte 2 eller räcker det om jag har Matte 1a och engelska 5 ?

  • Anna :

   I Grundläggande behörighet ingår numera engelska 6 - för sökande med examensbevis och för sökande med utländska betyg. Men om du har Slutbetyget, alltså om du påbörjade svensk gymnasieskola året 2010 eller tidigare och fick i slutet av år3 Slutbetyg, då behöver du inte ha eng6, om du i ditt slutbetyg har godkänt betyg i Engelska A (det är en gammal kurs som motsvarar Eng5).

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga