Privat 20 år

  Hej, jag undrar om det går bra att begära prövning i en annan kommun än den jag är folkbokförd i? En till fråga är ungefär hur ofta kan man begära prövningar per termin?

  • Julia gymnasieelever gör prövningar på sin egen skola. De som inte är gymnasieelever får göra prövningar i hela Sverige, oavsett folkbokföringskommun.

  1 Svar

  Julia SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Privat!
  Nu, bl.a mycket pga Covid-19 är det svårt att hitta (ännu svårare än innan) var man kan göra prövningar, men de som inte är gymnasieelever får göra prövningar i hela Sverige, oavsett var man är folkbokförd.
  Elever på gymnasiet får göra prövningar endast på sin egen skola och endast i 2 fall: om eleven fick F i en kurs eller om undervisning i en obligatorisk kurs ej kunde erbjudas.
  Du behöver inte "begära" någonting utan så länge du är gymnasieelev, borde du få erbjudande om att få göra prövning om du fick F i en kurs eller om undervisning i en obligatorisk kurs inte kan erbjudas.
  Om du inte längre är gymnasieelev, letar du själv var du kan anmäla dig (och detta oavsett i vilken kommun prövningen är förlagd) och anmäler dig och betalar prövningsavgift och genomför prövning sen. Lycka till!

  Frågor och svar taggade med 'gymnasieval' (1147 st.)

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga