Ahmed 21 år

  jag gick estetiska media men vill jättegärna plugga till tandtekniker, jag har läst matte 2b, naturvetenskap 1 och samhällskunskap 1b. Min fråga är, är det möjligt för mig att plugga till tandtekniker nu efter jag tog studenten eller måste jag läsa några ämne till för att bli behörig? Tack på förhand!

  1 Svar

  Mikael SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Ahmed,

  särskild behörighet till Tandtekniker-utbildningar på de svenska lärosätena är: godkända betyg i gymnasiala kurser  Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2. Om du har Examensbevis och godkända betyg i matematik 2b, naturkunskap 1 och samhällskunskap 1b, är det då Naturkunskap 2 som fattas. 
  Vänd dig till komvux i den kommunen där du är folkbokförd för att få reda på när och hur du kan läsa Nk2.

  Hälsningar
  Mikael syv
  P.S: info om yrket Tandtekniker finns på https://www.framtid.se/yrke/tandtekniker ;

  Frågor och svar taggade med 'utbilnding' (1 st.)

  • SYV-besökare 33 år

   En fråga om moderna språk?

   Hej, jag är studie- och yrkesvägledare som fick följande fråga: "Jag behärska 4 språk och undrar om det är obligatoriskt att läsa något av moderna språk i Sverige för att komma in på högre utbildningen? Tack! Mvh " Vill gärna höra med er, vad ni tycker man kan svara på den frågan.

   Liselotte Johansson: Hej,om man med "högre" utbildning menar utbildning på Högskola eller Universitet, så är svar: beror på vilket yrke man vill satsa på. Är det Tolk eller Språklärare, då... Läs hela svaret

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga