Firas

  Hej, jag ska ta studenten inom kort och har en viktig fråga. Jag har redan läst detta kurser och fått dessa extra poäng: Franska 3 (0.5 poäng) Matte 2 (0.5 poäng) Matte 3 (0.5 poäng) Engelska 7 (1 poäng) = 2.5 meritpoäng Dock kräver högskolorna som jag söker till Mattematik 3 som grundbehörighet. Betyder detta att 0.5 meritpoäng kommer inte att räknas in i urvalet? Och borde jag då läsa en till kurs som erbjuder meritpoäng såsom moderna språk 4 för att kompensera för detta? Mvh Firas Laallam

  1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Hej,
  om "din" högskoleutbildning kräver, för särskild behörighet, godkänt betyg i matematik 3, då kan du - inom ämnet matematik - få meritpoäng från kursen matematik 4, 5 och/eller matematik specialisering. Du kommer alltså i detta fallet inte få meritpoäng för matematik 2 och 3. 
  Att ha meritpoäng är inte obligatoriskt, det är extrapoängen som man kan ha för att höja sitt meritvärde. Du behöver alltså inte kompensera för "förlusten" av meritpoängen för matematik, men om du vill "kompensera" så kan du göra det genom att skaffa dig godkänt betyg antingen matematik 4 och 5, eller matematik 4 och matematik specialisering eller genom moderna språk 4.

  Studie- och yrkesvägledare

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga