Asal 24 år
  Jag går samhällsprogrammet och läser alltså inte matte3b utan jag kan välja till det som individuellt val i åk 3, jag gillar inte matte och undrar om jag behöver läsa matte 3b för att kunna plugga internationella relationer i England? Dessutom undrar jag när man ska börja söka för att plugga utomlands, ska jag börja redan nu, jag går i åk 1, eller ska jag vänta till nästa år?

  1 Svar

  Lena SYV SYV på GymnasieGuiden
  Hejsan, om du behöver just Matte 3b om du ska plugga Internationella relationer i England har jag svårt att svara på eftersom mitt expertområde är Sverige. Här i Sverige krävs inte matte för att plugga inom detta område - mest engelska.

  Du söker ofta till högskolor utomlands precis som här i Sverige - under ditt sista år på gymnasiet. Det kan dock krävas att du planerar längre i förväg innan du söker eftersom du inte ska plugga i Sverige.

  Du kan nog få svar på många av dina frågor och läsa mer om hur man kan plugga utomlands via de länkar jag lägger in här. Detta är dock bara ett urval jag gjort - googlar du på plugga/studera utomlands får du upp hur mycket information som helst -men du kan starta här;

  http://www.studera.nu/studerautomlands.4.7433f8012f7262642c80001461.html

  http://allastudier.se/utbildningar/

  http://www.studyabroad.se/start.aspx

  http://www.educationlink.se/

  http://www.csn.se/utomlands

  /Lena, Syv

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga