Frida
  Hej! Jag har läst första året på miljö och hälsoskydd vid Lunds universitet men vill inte gå den längre och har därför sökt en annan utbildning som jag kommit in på och ska börja nu. Dock har jag en omtenta (hemtenta) som jag precis blev färdig med och undra om den kommer räknas även fast jag byter utbildning under tiden den rättas, om jag blir godkänd på den förstås.

  Jag undrar även hur jag ska gå tillväga för att avsluta mina studier i Lund? Och hur det kommer fungerar med CSN, jag har poäng som är över de 62,5% som annars krävs. Kommer jag få det trots utbildningen inte är avslutad.

  1 Svar

  Julia SYV på FrågaSYV

  Hej Frida,
  om jag var i dina skor så kanske jag skulle vänta lite med att anmäla på "den gamla utbildningen" att jag vill hoppa av.
  Jag tänker så här: din hemtenta blir rättad och förhoppningsvis får du godkänt på den, så har du i så fall klarat, om jag förstår dig rätt, allt som ingår i det "gamla programmet" - i alla fall det som ingår i första året.
  Börja nu på den nya utbildningen och se om det är rätt utbildning för dig, om du trivs och ska fortsätta. För att annars så kanske du kommer på andra tankar och vill tillbaka till det "gamla programmet". Det är inte helt ovanligt att man vill byta tillbaka.
  Meddela på det gamla programmet att du vill sluta när du är helt säker på att du inte vill läsa där mer, är mitt råd.
  Det är annars inte förbjudet att läsa på flera ställen samtidigt (för alla förutom grundskole- och gymnasieelever, som läser på en skola "åt gången").
  Det är jättebra att du fick godkända poäng som överstiger minimum som CSN kräver för att få fortsatt studiemedel, men fler godkända poäng är ännu bättre. Om inte annat, så ser det bra ut i CV med fler godkända högskolepoäng!

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga