caroline

    Hej! Jag tog studenten nyss och har länge tänkt plugga jurist 2025 men nu är jag mer intresserad i civilingenjör på kth. Är också väldigt intresserad av att plugga medicin eller kärnkraft. Jag har kollat medicinsk teknik men mycket av utbildningen är i Flemingsberg vilket är långt bort och får mig att inte vilja gå just den. Jag tänker att en civilingenjörsutbildning kommer ge dörrar öppna till nästan allt. Så min fråga är om det finns en civilingenjörsutbildning på kth som har mycket juridik? Eller vilken av utbildningarna som ger bäst möjlighet till jobb inom fastighet, kärnkraft eller medicin? Väldigt bred fråga men är tacksam för alla svar :) (Har kollat in industriell ekonomi men meriten är ganska hög. Också kollat lantmäteri som låter väldigt intressant men den finns inte på kth :(  )

    1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV

    Hej,
    utbildningsutbud förändras. Vilka utbildningar som finns pågående och vilka som blir sökbara nästa gång kan vara olika... De som är experter på utbildningar på KTH är personal som jobbar på den skolan. Som regel, brukar inte utbildningar till civilingenjör innehålla "ren juridik" men jag kan inte utesluta att vissa "inslag av juridisk karaktär" kan ingå i några av civilingenjörsprogram. 
    Vill man få reda på vad programmet "går ut på" rekommenderar jag att läsa så mycket som möjligt av det som står på utbildningens egen hemsida, se särskilt vilka kurser som ingår, se om praktik ingår, undersöka om det kan finnas möjlighet till utbytesår eller utbytestermin (inom programmet) och vad man rimligtvis kan jobba med efter examen. Hur kan man få veta allt detta? Jo, förutom att läsa på utbildningens egen webbplats, kan man ställa frågor till kontaktpersoner (t.ex studievägledare på den institutionen där programmet ges). På många utbildningar finns även utsedda "studerande ambassadörer" som är studerande som fick i uppdrag att vara "ansiktet utåt" för sin utbildning (de har personlig erfarenhet av att läsa den utbildningen och kan därför ge mycket värdefulla insikter kring just den utbildningens innehåll, möjligheter efter examen, trivsel och "livet som studerande" på det lärosäte där utbildningen ges). 
    Man kan, dessutom, försöka bli "studerande för en dag" på den utbildningen som man är särskilt intresserad av (kontakta studievägledare på institutionen där utbildningen ges och fråga om det är möjligt att sitta på föreläsningar och "vara med" under en viss dag eller under vissa timmar några ggr under en begränsad period). Annars, så finns det ofta öppna hus eller besöksdagar som man gör klokt i att besöka.
    Hoppas mitt svar blir till hjälp!

    Studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga