Ninos

  Jag har snart 2250 poäng och tänkte då använda 150 poäng i F. Jag har dock inte en 50 poäng kurs att använda och har tänkt då att jag kan dela en 100 poäng kurs som jag fått F i som Historia 2A och ta 50 poäng därifrån. Hade tidigare varit i kontakt med en studie och yrkesvägledare som sa att det kan funka. Tänkte kolla om du vet eller kan komma upp om det går att dela upp kursen som är 100 poäng Historia 2A och använda 50 poäng istället för 100?

  1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Hej,
  jag tror inte man kan dela upp kursen Historia 2a (100poäng). 
  Man kan dela upp kursen Historia 1b i kurserna historia 1a1 och 1a2. Se vilka kurser i ämnet historia som finns på gymnasial nivå, i Sverige - på skolverkets hemsida. Kontakta SYV-en som sa att det var möjligt igen, är mitt råd. Du kan också ringa till skolverket - tel.nr 08-527 332 00.

  Allmänt, så vill jag avråda från att ta in F-betyg i examen, om det går att undvika. Att läsa 150 poäng på heltid tar endast 7,5 veckor. I examensbeviset är kurserna "låsta" (inlåsta). Skulle du i framtiden behöva höja ditt meritvärde, blir du tvungen att höja betygen i just de kurserna som ingår i ditt examensbevis. 
  Det är fördelaktigt att inte ta in F-betygen inom examensbeviset. Skillnaden mellan betyget F och E är densamma som mellan E och A (vad gäller "bidrag" till snittbetyget/jämvörelsetalet). Så, om du i ställer för F-betygen tar in E-betygen i 150 poäng inom ditt examensbevis höjer du med det ditt snitt/jämförelsetal med + 0.6 och det är exakt samma höjning som om du höjde betygen i 150poäng från E till A. 
   

  Studie- och yrkesvägledare
  • Ninos : Okej förstår så kan kontakta Skolverket som har koll på om det går att genomföra uppdelningen av kursen?
  • Milla : Du får gärna fråga skolverket. Min uppfattning är den att det inte går att "klyva" en kurs om det ej finns existerande mindre kurser som tillsammans bildar den större kursen.

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga