Sara
  Hej,
  Jag har funderat på att arbeta som fysioterapeut för djur. Dock när jag kollar arbetsannonser på arbetsförmedlingen verkar det finnas 0 annonser, men på framtid.se står det att råder balans inom detta yrke? De hänvisar dock till arbetsannonser som djursjuksköterska och inte djurfysioterapeut.

  Jag undrar också vad det finns för karriärmöjligheter som fysioterapeut. Arbetar man endast som det, eller kan man exempelvis bli chef, och eller göra annat av sin utbildning i framtiden, dvs är utbildningen väldigt begränsad?

  Undrar också om det är ett yrke där man arbetar fysiskt eller mentalt, då jag tycker det verkar lite oklart vad man har för arbetsuppgifter förutom att träna djur som har olika typer av skador.

  Mvh

  1 Svar

  Peter SYV på GymnasieGuiden

  Hej Sara,

  för att bli Djurfysioterapeut, måste du först bli en "vanlig" Fysioterapeut, alltså för människor och sedan vidareutbilda dig till djurfysioterapeut. Anledning till varför annonser visas för "liknande yrken" när du tittar på yrkesbeskrivningen Djurfysioterapeutwww.framtid.se, tror jag är den att man kombinerar olika arbetsuppgifter och inte endast (exklusivt) jobbar som just Djurfysioterapeut.
  Du frågar om man med fysioterapeut.utbildningen kan bli Chef och det tror jag att den möjlighet bör finnas. Avancera till en chefsposition kan man med vilken tidigare utbildning som helst. Och med vilken som helst högskoleutbildning kan man sätta som mål att bli högskolelärare och/eller forskare.

  • : Hej Petra, tack för svar. Jag har koll på att man arbetar som fysioterapeut i två år och sedan läser en kortare utbildning i lantbruksuniversitet. Om jag har förstått dig rätt kan man alltså inte arbeta som djurfysioterapeut här i Sverige utan behöver vara exempelvis djursjukskötare som gör en djurfysioterapeuts arbetsuppgifter?
  • Anna :

   ang.Djurfysioterapeuternas (exakta) arbetsuppgifter - så är det svårt att svara om man inte själv jobbar inom det yrket! :) Tips! hitta någon som jobbar som djurfysioterapeut och fråga honom/henner alternativt se om du kan Skugga (digitalt) en studerande på utbildningen som leder till det yrket - se anmälningsmöjlighet på slu.se/utbildning/stod-kontakt/traffa-slu/skugga

  • Julia :

   Info om påbyggnadsutb.för fysioterapeuter som vill jobba med djur: slu.se/samverkan/rehabilitering

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga