Anna 27 år
  Hej! Jag undrar hur möjligheterna ser ut med att läsa en termin på SMC för att få en mäklarlicens? Måste man läsa ett helt studieår för att ha möjlighet att stanna i USA och jobba som mäklare eller hur fungerar det?

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Anna!

  Undrar om SMC är förkortning för Santa Monica College?

  Har du svensk utbildning till mäklare färdigt? Även om du är färdigutbildad och behörig mäklare i Sverige (eller i något annat land) kan du inte räkna med att kunna mycket snabbt kunna börja arbeta som mäklare i ett annat land.

  Du måste göra noga reseach och få reda på vad som gäller i olika delstater i USA (det kan vara så att det skiljer sig mycket i vilka regler som gäller i olika delstater). Ibland skiljer det sig väldigt mycket mellan olika delstater (som om det vore olika länder - nästan i alla fall).

  Vi på fråga SYV har inte möjlighet att skaffa detaljerad info om olika länders regler och utbildningar.
  Vi kan hjälpa dig genom att hänvisa till de webbsidor som vi tycker är seriösa & pålitliga och som kan innehålla relevant info:
  http://studera.nu/studera-utomlands/vart-kan-jag-aka/lander-a-o/usa/
  http://www.maklarsamfundet.se

  Du kan också kontakta
  USAs ambassad & ställa frågor till dem:
  http://www.usemb.se/
  Dag Hammarskjölds Väg 31
  115 89 STOCKHOLM
  Tfn: 08-783 53 00
  E-mail: [email protected]

  som även finns på Twitter https://twitter.com/usembassysweden?original_referer=http%3A%2F%2Fsweden.usembassy.gov%2F&profile_id=64954756&tw_i=606456665064538112&tw_p=embeddedtimeline&tw_w=349420434787299328

  Bästa hälsningar
  ANNA

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga