sara223

  hej tror du jag kommer få godkänt på engelska 7 om jag fick E i engelska 6 (fick dock D på NP) och jag fick C på engelska 5. Tror du att jag kommer att klara att få godkänt i engelska 7 eller bör jag välja en annan kurs istället. För jag vill ha engelska 7 för meriten och kommer kanske läsa utomlands senare men jag väljer hellre en anna kurs om jag kommer få F i engelska 7. Vad är störst sannolikhet tror du att jag kommer få.

  1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Hej!
  Det är omöjligt att svara med säkerhet om du kommer att få godkänt i Engelska 7 baserat på dina tidigare betyg, men här är några faktorer att överväga och några råd som kan hjälpa dig att göra ett mer informerat val.
  Dina tidigare betyg visar att du har en blandad prestation i engelska. Ett C i Engelska 5 visar att du har potential att klara kursen bra, men ditt E i Engelska 6 tyder på att du hade svårigheter med den kursen, även om du presterade något bättre på nationella provet.

  Engelska 7 är en avancerad kurs som är mer krävande än kurserna Engelska 5 och 6.

  Faktorer att Tänka På... 
  1. Arbetsinsats: Är du villig och redo att lägga ner den tid och ansträngning som krävs för att förbättra dina språkkunskaper? Engelska 7 kräver mycket arbete, men med rätt inställning och studievanor kan du, förhoppningsvis, klara det.
  2. Motivation: Hur motiverad är du att förbättra dina kunskaper i engelska? Om du verkligen vill läsa utomlands eller om du behöver godkänt betyg i Engelska 7 för meritpoängen, kan detta vara en stark motivationsfaktor.
  3. Alternativ: Finns det andra kurser du kan ta som också skulle ge dig meritpoäng och som du känner att du har större chans att klara av få högre betyg i? Om vilka kurser som ger meritpoäng var god se information på gymnasieGuiden.se

  Råd och Rekommendationer
  1. Diskutera med Din Lärare: Prata med din nuvarande engelskalärare; hen kan ge dig mer specifik feedback baserat på din prestation och dina styrkor.
  2. Förberedelse: Om du bestämmer dig för att läsa Engelska 7, se till att förbereda dig väl inför kursstarten. Läs mycket på engelska, öva på att skriva texter på engelska och arbeta med ditt ordförråd och grammatik. Som ett steg i förberedelserna kan du också "se över" din studieteknik - kika gärna på våra bästa tips om studieteknik som vi berättar om på gymnasieGuiden.se
  3. Överväg Alternativ: Om du är väldigt osäker och det finns en risk att du inte klarar kursen, överväg om det finns andra kurser som också skulle ge dig meritpoäng eller som du, av någon anledning, gärna vill läsa och som du känner dig mer säker på att klara av med högre betyg.

  Sammanfattning
  Det är inte omöjligt att du kan klara Engelska 7, särskilt om du är motiverad och beredd att arbeta hårt. Men det är viktigt att realistiskt bedöma dina styrkor och svagheter och överväga om det finns andra alternativ som kan passa dig bättre. Att prata med din engelska-lärare som både känner dig och kan innehåll i kursen eng 7 kan ge dig mer klarhet och hjälp i att fatta ditt beslut ang.läsa eller låta bli att läsa kursen engelska 7.
   

  Studie- och yrkesvägledare

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga