Sia

  Hej! Jag gick Sam-beteende men fick ingen examensbevis för jag fick 3 F i ma2b , naturkunskap 2 samt ledarskap och org. Sammanlagt i snittbetyg blev det 2100 Min fråga är får jag ersätta dessa kurser mot andra kurser? Som t.ex Eng7, filosofi 2 och moderna språk 5? Sammanlagt blir det 2350 och då blir jag behörig till att söka t högskolan

  1 Svar

  Anna SYV på FrågaSYV

  Hej Sia,

  du måste göra planering mot examensbevis - tillsammans med SYV på komvux.
  Filosofi 2 är en liten kurs á 50 poäng. Om undervisning i filosofi 2 och moderna språk 5 finns på komvux i din kommun (där du är folkbokförd) måste du få reda på hos komvux i din kommun.
  Angående matematik (om du behöver ha betyg i matematik 2b in i ditt examensbevis) så beror det på "vilket program som du ska ta examen ifrån". Och här är det också viktigt vad temat för ditt gymnasiearbete är. Har du godkänt i gymnasiearbete på gymnasiet? Är temat för gymnasiearbete strikt kopplat till samhällsvetenskapsprogrammet? I så fall måste du antingen ta in betyget i matte 2b in i ditt examensbevis eller göra om gymnasiearbete.
  Matematik 2b får ingå i examensbevis med betyget F. Det kommer givetvis dra ner ditt meritvärde, men om målet för dig är att uppnå grundläggande kompetens (även om du samtidigt får lågt jämförelsetal/meritvärde) så kanske du vill ta in F i matte 2b in i ditt examensbevis i stället för att läsa en annan kurs + göra om ditt gymnasiearbete.
  Allt detta måste du diskutera med SYV på komvux i den kommunen där du är folkbokförd.

  OBS! från 1 juli 2021 (om du tar ut examensbevis från komvux då) kommer vissa "lättnader" att införas, det blir friare vilka kurser som får ingå från examensbevis från komvux.

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga