Carolin 24 år
  Hej!
  Jag går sista året på samhällsprogrammet och undrar om mitt F i spanska steg 3 som jag fick i årskurs 1 är kompletterad. Har under åren klarat Italienska steg 1 & 2 och håller nu på med steg 3. Har godkänt i allt annat.
  Min fråga är om betygen från Italienskan kommer att ta bort F:et för Spanskan i slutbetyget, så att jag får ett fullständigt slutbetyg?
  • Marina Är du 49 år & går sista året på samhällsprogrammet? Wau! Det var ovanligt! :-)

  1 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Carolin!

  Svar på din fråga beror på flera olika saker.
  Se vad som krävs för att få gymnasieexamen på http://www.gymnasieguiden.se/informeras/vad-kraevs-foer-att-uppna-gymnasieexamen
  och som du ser är det bl a minst 2500 gymnasiepoäng som du måste ha betyg i.

  Jag vet inte om du läste 2500 poäng + spanska steg 3 eller 2400 + spanska steg 3, som är en 100 p. kurs.
  Det är första fråga som du måste ha svar på.

  I fall du läste 2500 p. som kommer att vara betygsatta + spanska steg 3, då borde du enligt reglerna få Gymnasieexamen med 2600 poäng där du har ett F betyg (spanska steg 3) och du har grundläggande behörighet till högskolestudier ändå, trots F i 100 p. kurs därför att det är OK att ha 10% F-betyg. Det sänker givetvis ditt Jämförelsetal. Enligt reglerna bör alla påbörjade kurser på gymnasiet betygsättas och ingå i Gymnasieexamen.

  Jämför dina betyg med reglerna som du ser på länken (ovan) som jag skickar till dig nu. Återkom om du undrar över ngt. mer.

  Bästa hälsningar
  Milla

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga