1 Svar

  Mikael SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Maja,

  det krävs för behörighet till fastighetsmäklarprogrammen att man, inom matte, har godkänt betyg i matematik 3 eller "motsvarande kunskaper", t.ex kan du ha Omdöme från folkhögskola eller utländska betyg som bedöms motsvara godkänt betyg i matte 3.
  Betyg i matte 2 krävs ej; i alla fall bryr sig inte Antagning.se om det betyget finns eller ej.

  Men komvux brukar inte ta in på matte 3 om man ej har godkänt betyg i matte 2; detta för att komvux anser att chanserna att klara av läsa, med godkänt resultat, en högre kurs i matte - är minimala; detta för att mattekurser bygger direkt "på" varandra. Komvux anser, alltså, att i fall man inte har kunskaper som motsvarar godkänt betyg i matte 2 (t.ex matte 2a, som är den enklaste av alla matte-kurser på nivå 2), har man inte de förkunskaper som krävs för att ha en rimlig chans att klara av få godkänt betyg i matte 3.

  Innehåll i matte-kurser kan du se på www.matteboken.se

  Matte 3b eller 3c?
  b-spår i matte är mer inriktat på Ekonomi
  och c-spår --- på Naturvetenskap. Dessutom är det oftast svårare att få högre betyg i matte 3c än i 3b. Därför råder jag dig läsa 3b (och inte 3c).
  Inför matte 3b - förmellt sett, kan du ha godkänt betyg i matte 2a, eller 2b eller 2c /en - vilken som - av de kurserna/ för att anses vara behörig till att  läsa matte 3.
  Det är lättare att få högre betyg i matte 2a och svårast - i 2c.
  Vill du ha större chans att få godkänt betyg - läs matte 2a;
  vill du bättre förbereda dig inför matte 3b, läs 2b.
  2c behöver du inte läsa, då den kursen är mer inriktad på Naturvetenskap.

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga