1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Hej!
  yrkeshögskoleutbildningar av den typen, som t.ex  den här utbildnignen: utbildning/salj-marknadshogskolan/e-commerce-manager, brukar ha mellan 24 och 35 utbildningsplatser per utbildningsstart. Viss "överintag" brukar göras med tanke på ev.avhopp efter utbildningsstarten. Så, min  bästa gissning är de kan anta max 45 personer, men du kan kontakta de utbildningsansvariga och fråga hur många sökande som de skickade besked ANTAGEN till.
  Trots att du har reservplats längre bort i kön, så skulle jag inte kunna säga att det är kört, för att många sökande söker till många utbildningar samtidigt - både till många YH-utbildningar och till högskolor-universitet och kanske också till utbildningar utomlands och även samtidigt också söker jobb. Det är inte otänkbart att många kan tacka Nej till utbildningsplats på utbildningen t.ex på grund av de fick jobb, eller ska flytta av ngn anledning (kanske t o m ska flytta till ett annat land) eller att de fick nyligen veta att de ska inom kort bli föräldralediga eller av ngn annan anledning vill lämna ÅTERBUD. Men jag vill samtidigt råda dig att du planerar för vad du ska göra om du inte ska kunna börja på just den här utbildningen.
  Hoppas mitt svar blir till hjälp! Lycka till!

  Studie- och yrkesvägledare
  • Helena2020 :

   Tack så mycket!

   En annan fråga, jag blev då antagen till ett annat program. Om jag tackar ja till den, kommer jag då förlora min reservplats till e-commerce eller kommer jag kunna tacka ja till den om jag blir antagen?

  • Milla : Du kan tacka Ja till en annan utbildning och t o m påbörja en annan utbildning, det är inget hinder inför att bli kallad från reserv till en YH_utbildning där du står som reserv. Om du kan (i alla fall "i värsta fall") läsa den andra utbildningen där du nu är antagen, tacka jag till den, är mitt råd. Lycka till!

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga