Linn 22 år
  Vill bli fotograf men tycker att det är roligare att ta på sport än att fota tex landskap, föremål eller porträtt. Håller man på med sånt också i gymnasiet eller är det bara det andra? Känns som att inte nån tar på sport när jag har varit på öppethus och kollat.

  2 Svar

  Julia SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Linn,
  är det den här skolan http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/carl-wahrengymnasiet som du var på Öppet hus på och frågat om fotografutbildningen? Vilka andra skolor har du kontaktat eller besökt?
  Gymnasieutbildning kan man till en viss del anpassa efter egna behov och intressen. T.ex. GYMNASIEARBETE 100 poäng som man kan börja att samla material till redan nu, när du går i nian... och definitivt under alla tre år på gymnasiet /börja från åk1/ - där kan du specialisera dig mot Sportfoto, t.ex. om det är det som är ditt stora intresse.
  På Yrkeshögskola kan det också finnas utbildningar till Fotograf, se exempel här: http://www.yhguiden.se/utbildning/goteborgs-stad-utbildning/yrkesfotograf
  http://www.yhguiden.se/utbildning/fotoskolan-gamleby/fotograf-reklam-och-magasin1
  http://www.yhguiden.se/utbildning/gtv-gamley/fotograf-reklam-och-magasin
  och även andra utbildningar som kan vara av intresse för dig, t.ex. den här: http://www.yhguiden.se/utbildning/caddie-sport-and-business/sportmarknadsforare

  Att hitta en gymnasieutbildning som just har profil "sportfotograf" har inte jag lyckats. Jag letar vidare och återkommer om jag hittar.
  Mvh
  Julia SYV
  • Linn Hej, nej har inte varit dit och det är inte ett alternativ att gå där heller. Har varit på Täby enskilda flera gånger eftersom det är där jag verkligen vill gå, om jag inte hittar nån bättre skola då. mvh Linn
  • Liselotte Jag skriver ett nytt svar till dig nu! *L* :-)
  Liselotte Johansson SYV på GymnasieGuiden
  Hej Linn,
  så bra att du hittade en gymnasieskola http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/taby-enskilda-gymnasium är det den här skolan? som du är intresserad av, som du har besökt och verkar gilla!
  Den erbjuder profil "Medieproduktion med bredd & fördjupning".
  Det kommer att hållas öppet hus på skolan 6 februari, se i presentationen på länken ovan.
  Har du redan "skuggat en elev"? Om inte, kan du kanske boka det och prova på att bli elev på skolan för en dag innan du definitivt bestämmer dig för vilken skola du söker som ditt första alternativ i gymnasievalet.
  Även om du har väldigt höga betyg, råder jag dig ändå söka flera alternativ till gymnasiet.
  Därför är det bra att hitta minst ännu en skola att söka till - som blir i så fall ditt andra alternativ och helst även tredje alternativet.

  På den här skolan http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/ava-gymnasium finns det NA, särskild variant med Fotoprofil. Det är infokväll den 2 februari och öppen skola på eftermiddag den 6 febr.

  På den här skolan http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/kulturama-gymnasium finns det profil "Fotograf" på Estetiska programmet.

  på de här http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/kungstensgymnasiet
  och http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/mediagymnasiet skolorna erbjuds det Fördjupning/profil "Foto" på ES.

  Här http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/lbs-kreativa-gymnasiet-stockholm kan man läsa profil Foto/film.
  Här http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/nti-gymnasiet-stockholm kan du välja profil "Foto och grafisk design".
  Den här skolan http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/stillerska-filmgymnasiet specialiserar sig på Film.

  Jag hoppas att mitt svar blir till hjälp för dig & önskar dig stort Lycka till med ditt gymnasieval!
  Liselotte SYV


  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga