Evelina
  Hej!

  Jag har tänkt söka till Inger Segerstedt's gymnasium, som är en Friskola i Göteborg.

  Det står mellan den gymnasieskolan och en annan skola, som är närmare där jag bor. Den skolan är nog inte lika "eftertraktad" men några av mina vänner tror jag ska söka dit. Men inte på samma linje då.

  Vad ska jag välja som första val? Ska jag gå en skola där jag inte känner någon och som är lite längre ifrån mig där man måste åka tåg till och kan inte sånt så bra, eller ska jag välja en skola som jag känner några från andra linjer som är närmare men som säkert inte är en lika bra skola ?

  Så himla svårt.. Är ganska blyg av mig... Man är ju alltid rädd över det där med att inte hitta några vänner.. Tänk om det skulle hända ??

  Hur är studiemotivationen på inger Segerstedt's gymnasium och hur är eleverna? Det är väl inte dryga människor eller snobbar som man alltid tror?

  Har man många läxor där? Jag vill ha läxor men inte så många så man dör liksom.. Vill ha fritid och umgås också. Hur är det med fritiden? Är det som alla andra gymnasieskolor? Det är väl inte högre press där eller något?

  Vill inte känna att det är betygshets där heller.. Vill bara att det ska vara ett gymnasium med härliga elever, ingen betyghets och lagom med läxor!! Är det de?

  Det är väl inte heller svårare att få bra betyg där än hos andra skolor? Vill verkligen inte det. Har du några erfarenheter ifrån det?

  Hur många meritpoäng måste man ha för att komma in?
  Har hört om sidor när man kan kolla förra årets antagningar, kan du kolla det?

  Mitt slutliga fråga är: Är det ett bra gymnasium? Har du egna erfarenheter ifrån skolan? Berätta! Är så förvirrad. Var ska jag välja liksom!?


  • Liselotte : Jag har nu postat ett nytt svar till dig. Liselotte SYV på Fragasyv.se

  2 Svar

  Mikael SYV på FrågaSYV
  Hej, Evelina! Jag förstår att det kan vara svårt att bestämma sig ang. Favorit skola att söka till. Inger Segerstedt är en bra skola och det blir öppet hus där vid några tillfällen under våren, den första 24 jan. Råder dig åka på öppet hus och ta den exakta tiden - hur lång tid det tar dig att ta dig till skolan. Tänk på att du kommer att åka i tre år varje skoldag. För att kunna svara på alla dina frågor behöver jag lite tid på mig att kolla upp några saker. Det blir lättare för mig att svara om du uppger vad den andra skolan heter som du också är intresserad av. Jag återkommer senast imorgon kväll. Med vänlig hälsning, Mikael syv
  Liselotte SYV på GymnasieGuiden
  Hej Evelina, Jag har kollat upp det med antagningspoäng till Ingrid Segerstedt´s från förra året och det var 183.0 poäng som den eleven hade som kom in sist, dvs alla som hade mer kom in förra året.
  Du måste veta att den siffran kan ändras och bli både högre & lägre. Det är bara en "fingervisning", det var så förra året. Det kan bli annorlunda i år.
  Jag vet inte var du bor (förutom det att du söker i Västra götaland) och jag kan därför inte ge förslag på andra skolor, vet ej om det blir för långt för dig att pendla i så fall. Varför jag pratar om andra skolor? Jo, för att vi rekommenderar alltid att eleverna bör söka FLERA ALTERNATIV - minst tre och helst "många" - dvs till alla de skolor som man kan tänka sig. Det är bättre att komma in på sitt femte val än att stå utan plats när gymnasiestudier börjar för andra och tvingas då välja bland tomma platser (för att det är det som händer i fall man inte får någon egen plats: poängen som du tjänade in på grundskolan spelar då inte längre någon roll, utan är man behörig till ett visst program och det finns lediga platser där - blir man hänvisad just dit; i bästa fall får man välja bland några alternativ där det står tomma platser). Det är ingen trevlig situation och vi rekommenderar att på förhand tänka ut alla de skolor och program som du kan tänka dig att gå och söka alla dem: prioritera i första hand din favoritskola och sedan ta även alla dem andra "i fallande ordning": den som du gillar minst, får komma sist.
  Nu har du tid på dig till 6 februari att välja. Sedan blir det också omvalsperiod, som du vet. under den kan du inte själv ändra utan måste få hjälp av SYV på din skola. Bra att bestämma sig nu ang. flera alternativ och hålla fast vid sitt val och tänka i fortsättningen bara för att få så höga betyg från vårterminen som möjligt.
  Vet, som sagt, inte var du bor och skickar därför bara några "förslag" på andra skolor som i Västra Götaland också erbjuder SA (det programmet som du är intresserad av), se här: http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/birger-sjoberggymnasiet
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/cybergymnasiet-goteborg
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/donnergymnasiet-goteborg
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/drottning-blankas-gymnasieskola-boras
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/drottning-blankas-gymnasieskola
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/folkuniversitetets-gymnasium-i-trollhattan
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/drottning-blankas-gymnasieskola-trollhattan
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/handelsakademin-gymnasium
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/hermods-gymnasium-goteborg
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/international-it-college-of-sweden
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/jensen-gymnasium-goteborg
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/karlbergsgymnasiet
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/kitas-gymnasium-2
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/kunskapsgymnasiet-goteborg
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/lm-engstroms-gymnasium
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/magnus-aberggymnasiet
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/mikael-elias-teoretiska-gymnasium-goteborg
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/nti-gymnasiet-goteborg-sodra-hamngatan
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/nosnasgymnasiet
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/orust-gymnasieskola
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/plusgymnasiet-goteborg
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/plusgymnasiet-uddevalla
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/sjolins-gymnasium-vasastan
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/stromstad-gymnasium
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/uddevalla-gymnasieskola

  Hoppas mitt svar blir till hjälp för dig i ditt gymnasieval! Stort Lycka till!
  Återkom om du har andra frågor & känner du någon som också har frågor, tipsa om oss.
  Liselotte SYV
  Liselotte

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga