Frida 22 år

  Hej. Om man har utländska betyg och endast Matematik 4, fysik 2 och språk 4 är översatt till det svenska betygssystemet från UHR, vad behöver man läsa för grundläggande behörighet? Behöver jag matte 1 i och med att jag har matte 4? Ska man läsa komvux eller folkhögskola för snabbaste sätt att få behörighet till högskolan?

  1 Svar

  Julia SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Frida!
  reglerna står på antagning.se/sv/dina-betyg/utlandsk-gymnasieutbildning och hur de tolkas och används är upp till Antagning.se - för att det inte ska bli fel och du läser kurser som du kanske inte behöver läsa, vilket kommer "försena dig", råder jag dig boka tid med Studie- och yrkesvägledare på komvux i den kommunen där du är folkbokförd.

  Vad gäller svenska så måste du antingen ha godkänt betyg i Svenska 3 eller SAS, svenska som andraspråk 3 eller ha godkänt resultat i TiSUS-test.
  Vad gäller engelska - måste du ha godkänt betyg i en gymnasial kurs Engelska 6, eller klara av ett av testerna i engelska - var god läs om det på antagning.se/sv/dina-betyg/utlandsk-gymnasieutbildning/det-har-behover-du-ha/behorighet-i-engelska

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga