Wilma
  Hej! Jag har några funderingar som jag hoppas att ni kan besvara.

  Jag gick naturbruksprogrammet, inriktning djur och läste därmed naturkunskap 1a1. Jag har för mig att man genom det programmet även antingen får behörighet i naturkunskap 2 eller naturkunskap 1b, stämmer det? Och i så fall, i vilken av dem?

  Sedan undrar jag, om jag läser ett par kurser på komvux nu fram till december som jag behöver till en utbildning jag vill söka till våren, kan jag söka till den utbildningen eller måste man ha godkänt i de kurserna innan sista ansökningsdagen har passerat? Hoppas ni förstår hur jag menar.

  Tack på förhand!

  Med vänliga hälsningar
  Wilma

  1 Svar

  Julia SYV på FrågaSYV

  Hej Wilma,

  Antagning.se/Viktiga-datum ser du de datumen som gäller vid ansökan till svenska högskoleutbildningar. Sista dag för komplettering av ansökan till VT21 blir den 1 december 2020. Det den dagen som du som senast ska ha ditt betyg i kurser med vilka du kompletterar med.
  ang. behörighet i Naturkunskap, så om man är behörig vad gäller NK2, så är man även behörig vad gäller NK1b, pga att det är en lägre/underliggande kurs.
  Det finns många olika så kallade "ersättnings möjligheter" för Nk2 och om du har alla betyg godkända i ditt examensbevis från inriktningen Djur på NB, så är jag nästan säker på att du är behörig vad gäller Naturkunskap. Ta med dina betyg till SYV på komvux - så får du det exakta svaret vad gäller just för dig. Det kan nämligen beror på vilken utbildning på högskolenivå man söker till. Se info på antagning.se/behorighet-i-naturkunskap
  Mvh

  Julia

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga