Arvid03

  Hej! Förra läsåret läste jag tekniskt basår på kth. Jag kunde tyvärr inte klara det sista matteprovet då men däremot så klarade jag tentan innan och så som jag har förstått det så ska det vara ekvivalent till Matte 4. Nu vill jag läsa matte 5 på komvux dels för att klara den kursen men även för att kunna fånga ihop extra meritpoäng. Har jag då behörigheten för att läsa matte 5 på komvux eller kommer jag inte vara behörig? Kursen heter inte matematik 4 utan den heter matematik för basår. Vill då helst inte behöva läsa både matte 4 och 5 på komvux.

  1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Hej, 
  komvux gör bedömning om du (i "komvux-ögon" är behörig eller inte) - som regel vill komvux se godkänt betyg i matte 4 för att ge plats på matte 5 men kontakta SYV på komvux i din kommun och försök "övertala" honom/henne om att du kan innehåll i kursen matte 4 så pass bra att du har förutsättningar att klara matte 5 med godkänt resultat. Det är det bästa råder jag kan ge dig i fall du vill undvika läsa matte 4 på komvux.
  Å andra sidan, om du kan läsa matte 4 på heltid på fem veckor t.ex på distans så får du lov att repetera och också få högt betyg i den kursen (vilket kan inte bli till en nackdel för dig) och så slipper du "bråka med komvux", så du får repetition inför matte 5, högt betyg i matte 4 och slipper "bråka med komvux" - så många vinster på en och samma gång! Jag förstår inte varför du inte vill läsa matte 4 först och matte 5 sen... På distans, så skickar du in uppgifterna som du har löst (snabbt på grund av du kan ju redan det som du ska lära dig i kursen) -- det är en stor fördel för dig, tycker jag. Men du gör som du vill.
  Komvux kan också erbjuda dig göra nivåbedömning i ämnet matematik och om det testet visar att du har tillräckliga förkunskaper inför matte 5, så tar komvux in dig på kursen matte 5 (även om det skulle vara så att du inte kan uppvisa några som helst bevis på att du har klarat matte förut).

  Studie- och yrkesvägledare

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga