Tuguldur
  Hej jag har gått klart år 1 på gymnasium och hoppat av i andra året av olika orsaker och nu vill studera igen. jag har kontaktat min gamla skola men fick ingen hjälp var kan jag vända mig till. Vad ska jag göra?

  1 Svar

  Anna SYV på FrågaSYV

  Hej!
  Om du är 20 år - så är du "för gammal" för gymnasiet; utan det är KomVUX (kommunal vuxenutbildningen) som du bör vända dig till.
  Det är till Komvux (vuxenutbildningen) i den kommunen där du är Folkbokförd, som du bör vända dig till.
  Vänliga hälsningar
  ANNA

  Exempelvis om man är folkbokförd i Stockholm - kan man som vuxen (20 år eller äldre) vända sig till Vuxenutbildningscentrum >>.

  På din "gamla" gymnasieskola borde de kunna hjälpa dig genom att ge dig utskivna Betyg - om du fick några betyg när du läste hos dem. Även F (Icke-godkänt) kan vara bra att ha "på papper". I vissa fall har man rätt till vissa förmåner om man redan läst en kurs och har fått F betyg i den; exempelvis kan man ibland bli befriad från prövnings-avgiften... Så, mitt råd till dig är att ta be din gamla gymnasieskola ge dig alla dina betyg (om du fick några) - i handen och att du sparar de "papprena"/betygen.

  • : Om man inte har fyllt 20 än då? Jag fyller 20 i december
  • Anna : Det är från 1 juli det Kalenderåret under vilket man fyller 20 år som man kan läsa på komvux, oavsett vilka tidigare betyg man har.

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga