Albin 21 år
  Hej Syv! Min dröm är att bli arkitekt. Jag har ett brinnande intresse för design, färg och arkitektur. Jag skulle vilja gå en linje som innehåller dessa ämnen. Jag vill helst göra så lite matte som möjligt då matte inte är mitt favoritämne i skolan. Så vilken linje skulle passa mig om jag vill jobba med design, färg och arkitektur men vill ha så lite matte som möjligt?

  1 Svar

  Lena SYV SYV på GymnasieGuiden
  Hejsan, dessvärre behöver du matte, fysik, kemi för att bli behörig till just Arkitektutbildningen. Du kan ju kanske dock välja att komplettera dessa kurser efter gymnasiet om du inte känner dig redo för dessa nu. Då kanske Estetiska programmet bild/formgivning vara ett alternativ. Du läser bara en mattekurs där.
  http://www.utbildningsinfo.se/gymnasieskola/2.327/2.277/estetiska-programmet-1.959

  /Lena, Syv
  ...eller så är denna utbildning mer lämplig för dig - även denna är en arkitektutbildning men som inte kräver just matten men där du måste ha ett väl utvecklat konstnärligt sinne för färg och form.
  http://www.konstfack.se/Utbildning/Kandidatprogram/Inredningsarkitektur--Mobeldesign-180-hp/

  /Lena, Syv

  Frågor och svar taggade med 'introduktionskurs' (1 st.)

  • Ali 25 år

   Hur ser en introduktionskurs ut?

   Introduktionskurs. Ja frågan är som rubriken, hur ser en introduktionskurs ut? Tex om jag ska läsa matematik 2b hur hjälper en introduktionskurs till det? får man repetera 1ans matte eller förbereder dem dig för att klara av 2b?

   Anna SYV: Hej Aliär det på komvux som du ska läsa en introduktionskurs?Det kan finnas massvis med olika "introduktionskurser", t.ex inom körkorts-undervisningen...Men du skriver ju om matte-kurser...... Läs hela svaret

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga