Betty

  Hej! Jag har tittat på två utbildningar för att bli Djurvårdare Kvalificerad Djurvårdare- nivå 2 - framtid.se DJURVÅRDARE UTÖKAD NIVÅ 2 - UPH Academy Hur bra är dessa distansutbildningar och är dessa utbildningar tillräckliga för att kunna söka jobb på djursjukhus/veterinärklinik efter avslutat utbildning? Jag har ingen annan utbildning eller erfarenhet av djursjukvård , har jobbat med helt annat tidigare utan är inne på att skola om mig.

  1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Hejsan,
  utbildning du nämner i din fråga hos UPH betalar de studerande för (vad jag kan se på deras sajt är det cirka 38.000 per termin och utbildningen är på två terminer, så det kostar en del...).  
  Den andra utbildningen - på BYS, Kvalificerad djurvårdare, nivå 2 är en yrkeshögskoleutbidlning som är gratis, i alla fall betalar inte de studerande för själva undervisningen och den är på tre terminer (alltså längre än den andra utbildningen). Det är konkurrens om studieplatserna på yrkeshögskoleutbildningar; till just den utbildningen krävs också Särskilda förkunskaper, Särskild behörighet  i form av godkända betyg i följande gymnasiala kurser: Biologi 1, Djurens biologi och Engelska 6; samt krävs även yrkeserfarenhet (6 månader, heltid) inom något yrke relaterat till service och kundbemötande, exempelvis undersköterska, arbete inom hotell och restaurang, försäljning eller kundtjänst. Men... om du saknar en viss del av behörigheten, men anser ändå att du har motsvarande kunskaper, kan du söka på reell kompetens
  Du får gärna göra ansökan till en yrkeshögskoleutbildning; det går ju alltid att lämna återbud, alltså tacka Nej till erbjuden studieplats; vad jag vet så är konkurrensen ganska hård till den YH-utbildningen. Se om du kommer in. Att köpa utbildning om du har råd att betala kan du i så fall göra (om du inte kommer in på en YH-utbildningen, där man får gratis undervisning).
  Att du saknar en annan utbildning eller erfarenhet av djursjukvård kan anses som en ganska stor nackdel, eftersom du kommer konkurrera om jobben på djursjukhus/veterinärklinik mot sökande som på gymnasiet gick NB/djuprvård och sedan påbyggnadsutbildning efter gymnasiet + kanske också har ganska omfattande erfarenhet av att "ha med djur att göra" t.ex på grund av de är uppvuxna på en bondgård med många djur eller att de har under flera år jobbat på t.ex en hunddagis eller som volontär i ngn organisation som på ngt sätt tar hand om djur. 
  Har du utbildning och/eller erfarenhet av sjukvård för människor + brinnande intresse för djursjukvård så kanske du kan "kompensera" för avsaknad av erfarenhet av djurvård/djursjukvård. Men, allmänt sett, är det en tuff bransch att försöka slå sig in i... det är ganska tuff konkurrens.

  Studie- och yrkesvägledare

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga