Elias57477

  Hej Jag har läst på antagning.se men fattar inte riktigt jag har sökt 2 fristående kurser och ett program. De 2 fristående kurserna har jag lagt över programmet men har nu ångrat mig i efterhand. Kommer mitt program strykas om jag bli antagen till båda kurserna? Kommer programmet strykas om jag kommer in på en av kurserna? Och kommer jag kunna tacka ja till programmet om jag enbart skulle komma in på ett av kurserna och sedan lämna återbud till kursen? Hur fungerar urval 2 i mitt fall??

  1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Hej,
  du skriver tyvärr inte i din fråga om kurserna och programmet som du sökt till ges på heltid eller på deltid och det är mycket viktigt att veta för att kunna svara på din fråga. 
  Antagning.se kan anta till max 45 högskolepoäng per termin. Heltidsstudier = 30 hp per termin. Antagning.se kan, alltså, som max, anta till 150% av "normal" studietakt. 
  Om båda kurserna och programmet ges på heltid, då kan du bli antagen till endast ett av alternativen. Kommer du in på det högsta (högst prioriterat av dig) alternativet, om det är heltidsstudier, 30 hp per termin, och dina alternativ 2 och 3 är också heltidsstudier, då kan du inte bli antagen till fler utbildningar... men om båda dina kurser och även programmet ges t.ex på halvtid, 15 hp per termin, då kan du bli antagen till alla tre alternativ (för att det sammanlagt blir 45 hp per termin). 
  Du får gärna kontakta antagning.se ang.ändra i din ansökan; min uppfattning är att du kan ta bort alternativen men inte lägga till eller ändra prioriteringsordning i din anmälan efter sista dagen i den ordinarie anmälningsperioden. Min uppfattning är alltså att du kan ta bort första alternativet i din anmälan och då blir andra alternativet ditt första och tredje blir det andra alternativet. Om du tar bort både första och andra, blir ditt tredje alternativ ditt högsta (och enda) alternativ. Men vi på FRåGA SYV jobbar inte med administration kring antagningen, det gör Antagning.se och antagningsgrupperna på lärosätena. Du kan nå Antagning.se på olika sätt t.ex kan du ringa 0771-550720 på vardagar kl. 9-16.

  Studie- och yrkesvägledare

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga