gabriella

  hej jag har sökt till prövning i svenska 2 på Hermod. vill förbereda mig inför prövningen men vet inte hur och vad jag behöver tänka på. Och är även nervös över att det är första gången och vet inte hur en prövning sker i svenska 2 men vet att jag ska göra ett prov mer en så vet jag inte.

  1 Svar

  Daniel SYV

  Hej Gabriella!
  Om du tidigare läst kursen som du ska pröva i borde du känna till innehåll i kursen. Prövningen brukar gå så här: skriftlig del först. Sedan rättas den delen och 2-3 veckor senare är det dags för den muntliga delen av prövningen. Inför den muntliga delen skriver läraren unika frågor för just dig, som är baserade på resultatet av den skriftliga delen, så man kan på förhand inte veta exakt vilka frågor man får.
  Tips! se på den sidan där du anmälde dig om du hittar "tips och råd inför prövningar" - viss kurslitteratur kan rekommenderas. Olika läroböcker kan rekommenderas av olika skolor och även av olika lärare på samma skola. Fråga om du kan få ställa frågor inför prövningen till en behörig lärare i det aktuella ämne - du måste fråga där du anmälde dig till prövningen.
  Du kan också ta hjälp av Prövningsinstruktionen inför prövning i Svenska 2, som jag hittade på Prövningsenheten i Gbg stad: goteborg.se/ubf/burgarden/webb/provning/svesve02.pdf

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga