Chanelle 21 år
  Jag vill gå restaurang och livsmedel i en annan kommun än min egna även fast den linjen finns i min hem kommun. Hur ska jag göra för att få csn bidrag för lägenhet osv?

  1 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Chanelle,
  det är Riksrekryterande utbildningar som ger rätt att få ekonomisk hjälp i form av inackorderingstillägg för boende på skolorten.
  Restaurang och livsmedelsprogrammet - hittade jag två Riksrekryterande skolor
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/vanergymnasiet
  och
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/ronnowska-skolan men på den här skolans presentation hittade jag en uppgift om man söker den till åk3. Oklart om du kan få ekonomisk hjälp från CSN innan åk3 om du går den utbildningen från åk1.

  Sedan kan det finnas särskilda /speciella/ omständigheter i din situation eller hälsotillstånd som gör att din kommun vill ge dig ekonomisk hjälp för att du skulle kunna läsa på annan ort. I så fall går man via kurator.

  Annars så är det enligt reglerna enbart Riksrekryterande utbildningar som ger rätt till ekonomisk hjälp för att kunna bosätta sig på utbildningorten.
  Här kan du se några exempel på Riksrekryterande utbildningar OBS! att det en viss utbildning /program & inriktning som är riksrekryterande och INTE samtliga utbildningar på hela skolan:
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/riksglasskolan-i-orrefors
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/orust-gymnasieskola
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/liljaskolan

  Bläddra ner i skolornas presentationer & i den högra spalten ser du Riksrekryteringsmarkering.

  Du kan även använda sökfunktionen på www.gymnasieguiden.se för att hitta alla Riksrekryterande gymnasiala utbildningar.
  tips - bli medlem på gymnasieguiden.se /om du inte redan är det/ - gå in på MITT GYMNASIEVAL och där får du mycket hjälp.

  Bästa hälsningar
  Milla SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga