Jennifer

  Hej! Jag vill söka till förskollärarprogrammet till hösten. Räknade ut att mitt jämförelsetal är 12,40. Gick in på uhr.se och läste att minsta antagningpoäng förra året var 12,35. Det känns som min chans att bli antagen är väldigt liten. Jag har inte råd att skriva högskoleprovet. Har jag någon chans att komma in? Hur kan jag snabbt höja mitt meritvärde?

  1 Svar

  Julia SYV på FrågaSYV

  Hej Jennifer; anmälan till högskoleprovet kostar 450 kr. det är billigare än att anmäla sig till en prövning (kostnad för en prövning är 500kr).
  Höja meritvärde kan du antingen genom prövningar eller genom att läsa upp kurserna på komvux. Att läsa på komvux blir sällan helt gratis - själva undervisningen är gratis men ofta krävs att du köper kursböckerna + du ska åka till/från lektionerna + kanske avstå från att jobba för att kunna studera... det blir oftast flera tusen kr i månaden ändå att man "betalar" bl.a i utebliven arbetsinkomst, när man studerar. Så, med tanke på alternativen är högskoleprovet det billigaste alternativet.
  Vänligen
  Julia

  • : Julia, kan man "plugga upp" betyg på komvux? Är det itne så att ett betyg man redan har fått från gymnasiet går ej att höja? Tacksam för svar.

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga