simon 28 år
  Hej

  hur kan jag plugga sköterska på högskolan i Melbourne? kan jag få jobba och bo där eller ? vad krävs för att komma in på högskolan där trots att jag har bara engelska 5 .

  mvh
  simon

  1 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV
  Hej, Simon!
  Jag antar att du menar Melbourne, Australien. Om jag har fel, får du återkomma med en ny fråga.

  Studera på eftergymnasial nivå utomlands kan du på två olika sätt:
  1. som "freemover" (ordna allt på egen hand)
  http://www.studera.nu/studerautomlands/utomlands/ordnautlandsstudiernasjalvfreemoverstudent.5.27d86368130216405a680007842.html
  eller
  2. som utbytesstudent (om du kommer in på en svensk högskola och inom din svenska utbildningen läser utomlands; i detta fallet slipper du betala terminsavgifter samt får hjälp med det praktiska, som t.ex. boende) http://www.studera.nu/studerautomlands/utomlands/utbytesstudierochutlandspraktik.5.27d86368130216405a680008875.html

  Vi på Fragasyv.se specialiserar oss på studier i Sverige och vet, tyvärr, inte tillräckligt mycket om studier utomlands för att kunna ge dig detaljerad information och svar på alla dina frågor.
  Jag vill uppmärksamma dig på att om du får Australiensisk sjuksköterske-legitimation får du inte per automatik behörighet att jobba som Sjuksköterska i Sverige. För att få korrekt information i den frågan, hänvisar jag till http://www.socialstyrelsen.se/ansokaomlegitimationochintyg.

  Jag skickar ett antal länkar till sidor där mer relevant information kan finnas:
  http://www.studyinaustralia.gov.au/
  https://www.universitiesaustralia.edu.au/australias-universities/university-profiles#.VAjERyRvnIX
  http://www.rotarystudent.se/utbyte-18-30-aar.aspx

  Information om stipendier http://www.studyinaustralia.gov.au/global/australian-education/scholarships/scholarships-to-study-in-australia

  Australiens Ambassads hemsida http://www.sweden.embassy.gov.au/stok/home.html

  Det är givetvis bra om du lär dig så mycket engelska som möjligt - med tanke på att engelska blir undervisningsspråk för dig om du kommer att studera i Australien. Språktest förekommer ofta vid antagning till utländska Universitet. Allmänt brukar svensk Gymnasieexamen värderas högt och ge behörighet till studier på College och Universitet (för att ta ut Gymnasieexamen som ger dig grundläggande behörighet till högskolestudier måste du ha godkänt betyg i Engelska 6).

  Du skriver att du har betyg i kursen Engelska 5. Är det så att du har fått ett Slutbetyg /eller ett Samlat betygsdokument/ när du slutade gymnasiet? Numera får man Gymnasieexamen /eller ett Studieintyg/. Tidigare räckte det med betyg i Engelska A /som nu heter Eng 5/. Det spelar, alltså, roll - vilket dokument du har fått: Slutbetyg eller ngt. annat.

  Önskar dig lycka till!
  Milla SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga