Omar 18 år

  Hej jag går i el och energi programmet i första året. Jag komme rinte kunna bli behörig till höskolan men jag tänkte lästa några kurser i komvux i framtiden. Jag vill läsa programvaruteknik i framtiden men den har också kunskaper och dessa ämnen behöver för att bli behörig till höskolan och utbildmingen. matte 1b,1c,3b och 3c och svenska 3 hur lång tid tar att läsra de kurserna i komvux på heltid?

  1 Svar

  Liselotte Johansson SYV på GymnasieGuiden

  Hej, Omar,
  om du på gymnasiet läser matte 1a, men sedan vill få godkänt betyg i matte 3, så behöver du på komvux läsa matte 2 och sedan 3. Det är två stycken 100poängs kurser.
  Och Svenska 3 är också en 100poängs kurs.
  Varje 100poängs kurs läser man på komvux på heltid i fem veckor.
  Så, om du behöver läsa 3 stycken 100poängskurser, så kan du läsa dem på 15 veckor (fem veckor per kurs), om du läser på heltid.

  Heltidsstudier = 20 gymnasiepoäng per vecka.

  Vänligen
  L.

  • Omar Alla ämnen som jag ahr sagt och plus matte 3 hur lång tid tar det att läsa alla då?
  • Omar plus matte 1b och 1c och matte 2
  • Omar Om ex. det är matte 3 på hundra poäng så ingår också matte 3b och 3c med
  • Liselotte I matte läser man en kurs på varje nivå, alltså matte 1a ELLER 1b ELLER 1c och sedan går vidare till Matematik 2, dä man läser 2a ELLER 2b ELLER 2c; och på nivå 3 läser man 3b ELLER 3c.
  • Omar Vilket matte behövs det för att man ska bli behörig till högskolan
  • Julia Till "högskolan" allmänt räcker det med matte 1 (1a, 1b eller 1c - godkänt betyg); detta räcker för att få grundläggande behörighet till högskolestudier, inom matematik, i Sverige. ... Men det finns många högskoleutb. som kräver mer matte för Särskild behörighet, t.ex för behörighet till civilingenjörs- eller läkarprogrammen krävs det matematik 4; till fastighetsmäklar- och ekonomiprogrammen krävs matte 3; till psykolog-, arbetsterapeut- och sjuksköterska - matte 2.
  • Omar Hur många kurser kan man läsa i komvux samtidigt
  • Julia Brukar vara fyra kurser per termin, om kurserna är normalt-stora, á 100p. Man läser i så fall de fyra kurserna på 20 veckor samtidigt; det blir 400 p. på 20 veckor - alltså heltid. Men man kan läsa 2 kurser under en termin, på halvtid, alltså... eller läsa på distans en kurs åt gången, på fem veckor per kurs.
  Läs alla kommentarer

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga