Hannah

  Hejsan, Jag har nu läst Engelska 7 på komvux där jag fick C för att höja mina meritpoäng. Det jag undrar är om det spelar någon roll vad man får för betyg i engelska 7 eller inte, om man som jag blivit godkänd. Och då menar jag endast meritmässigt. Jag har nu 16.23 så hur mycket blir det om man adderar mitt engelska 7 betyg. Räknar man bara så att det blir plus 1 eller räknar man in C:et också på nåt vis så att det blir mer en bara 1 poäng.

  • Julia : Du skriver att du har nu 16.23 - är det ditt jämförelsetal/snittbetyget eller ingår i siffran även några meritpoäng för andra kurser, t.ex för moderna språk 3 och 4 eller för högre mattekurser?
  • : Hej Julia :) Nej, det gör det inte. Detta är den enda merit kursen som jag läst
  • Anna : I så fall fick du rätt svar - se svar nedan. :)

  1 Svar

  Julia SYV på FrågaSYV

  Hej Hannah,

  ditt meritvärde är summan av jämförelsetalet + meritpoängen.

  In i jmf-tal räknas även betyg i kurser som ger meritpoäng, och detta även om de inte finns inne i ditt examensbevis utan lästes efter gymnasiet.

  Om ditt snittbetyg är idag 16.23, alltså om i den siffran ej ingår några meritpoäng redan, så är det ditt jämförelsetal idag. Betyget C sänker ditt jämförelsetal lite grand så ditt nya jmf-tal blir cirka 16.18 men sedan plussar man på 1.0 som är meritpoängen, så ditt meritvärde blir med det cirka 17.18 när betyget och meritp. för eng7 är inräknade.

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga