Jak

  Hej Jag har alla de ämne med betyg B och C men de är inte 2400 poäng de är ungefär 1800 poäng hur ska man nå de 2400 poäng ska jag läsa mer ämne eller ? Jag har anmält mig för läkarprogrammet men jag har inte blivit antagen tyvärr och jag vet inte varför? Hur ska jag bli antagen till läkarprogrammet? Svenska som andraspråk 1,2,3 Engelska 5 Engelska 6 Biologi 1,2 Fysik 1,2 Kemi 1,2 Samhällskunskap 1b Religionskunskap 1b Naturkunskap 1b Historien 1b Matematik 1,2,3,4

  1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Hej,
  för examensbevis från komvux krävs betygen i 2400 gymnasiala poäng. Om du inte kan påvisa att du har grundläggande behörighet på annat sätt, behöver du i så fall läsa in de resterande poängen och sedan ta ut examensbevis från komvux; du gör det på komvux i den kommunen där du är folkbokförd. 
  Utan att du kan bevisa att du har grundläggande behörighet kan du inte bli antagen till någon svensk högskole- eller universitetsutbildning. 
  Mitt råd är att du bokar tid med studie- och yrkesvägledare på komvux för att diskutera på vilket sätt du snarast och smidigast kan uppnå grundläggande behörighet. 
  Jag vill också råda dig att göra högskoleprovet. Läkarprogrammet är en mycket populär utbildning med många sökande med höga meriter; konkurrensen om studieplatserna på läkarprogrammet är mycket tuff. Det är därför bra om du även kan konkurrera i HP-urvalet (och för det behöver du resultat från högskoleprovet). 

  Studie- och yrkesvägledare

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga