lavin 23 år
  Hej just nu läser jag vård och omsorg och läser redan psykologi och när jag är klar med gymnasiet så blir jag barn psykolog vad ska jag läsa efter när jag är klar med gymnasiet? Och hur många år tar det för att bli psykolog?

  1 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Melisa,
  om yrket Psykolog, läs på http://www.framtid.se/profession/psykolog/

  Utbildning till Psykolog är en högskoleutbildning som man läser på heltid i fem år. Här http://jamforutbildning.studera.nu/sok-jamfor/omrade/psykolog-275 kan du se var utbildning till Psykolog finns i Sverige idag.

  Behörighet till Psykolog är Grundläggande behörighet + Matematik 2 samt Samhällskunskap 1b.
  Du som läser Vård och omsorg behöver lägga till rätta kurser för att bli behörig att söka till Psykolog efter gymnasiet. Se Programplan för VO http://www.gymnasieguiden.se/files/uploads/150122/Programplan_VO.pdf
  längst ner TIPS FRÅN SYV! ser du vilka kurser du behöver lägga till för Grundläggande behörighet.
  För Särskild behörighet till just Psykolog behöver du läsa Matematik 2a, 100 poäng, inom Programfördjupningen och Samhällskunskap 1a2, 50 poäng - inom Individuellt val.

  Det brukar vara höga antagningspoäng till Psykolog och kan därför vara en bra idé att även planera för att göra Högskoleprovet och göra det mer än en gång, detta för att få en extra chans att komma in.

  Önskar dig stort lycka till med dina studier!
  Milla SYV *L* :-)

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga