Jonathan 23 år
  Hej! Jag har nyligen börjat i gymnasiet och jag undra om hur stor inverkan första ring har på mina betyg kan jag fortfarande få A i andra ring om jag få ett E i första ring?

  1 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Jonathan,
  till skillnad från grundskolan, så är det ALLA gymnasiekurser som räknas med när man får fram Jämförelsetal - alla kurser från å k 1, 2 och 3 är med och bidrar till vad konkurrenskraft i dina gymnasiebetyg blir.
  För varje kurs sätter lärare betyg utifrån dina kunskaper /bedömer om du uppnådde mål för olika betygskriterier/ och jag kan mycket väl tänka mig att du kan få A i en fortsättningskurs även om du fick E i underliggande kurs.
  Dock händer det sällan i praktiken, eftersom kurserna bygger på varandra och om man t.ex. hade E i Kemi1 så är det svårt att uppnå A i Kemi2 /dock inte omöjligt/ - oftast höjer man betygen "något", t.ex. från E till C.
  Du bör givetvis sträva efter så höga betyg som möjligt. E-betyg är "godkänt" och räcker för att bli behörig till eftergymnasiala utbildningar. Konkurrera om en utbildningsplats kan man med resultatet av Högskoleprovet.
  Bästa hälsningar
  Milla SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga