Shilan 21 år
  hej

  efter sommaren så måste jag bästäma om vilken linje jag ska läsa i gymnasiet. Jag har ingen aning om vad jag ska läsa och jag börjar känna hur stressen börjar komma och undra om det finns något sätt att komma på vilken linje jag ska läsa

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Shilan!

  Jag förstår att man kan känna sig stressad i fall man står inför ett stort och viktigt beslut. Tänk på att du inte är ensam, att alla elever som slutar på grundskolan i Sverige - befinner sig i valsituationen: de måste välja till gymnasiet & det finns hjälp att få!

  Du har ännu mycket gott om tid och det är mycket du kan göra för att det ska bli lättare att välja till gymnasiet.

  Du kan börja med att göra test: http://www.gymnasieguiden.se/testet
  Sedan kan du läsa om olika program och inriktningar: http://www.gymnasieguiden.se/program - många RUBRIKER på www.gymnasieguiden.se är LÄNKAR, för musen över rubriker och symboler - många av de är "klickbara" & du kommer vidare till mer info om ämnet.

  Vi har även sammanställt tips & förslag inför val till gymnasiet och råder dig läsa på:
  http://www.fragasyv.se/info/olika-ingangar-gymnasieval
  http://www.fragasyv.se/info/tips-infor-gymnasieval
  http://www.gymnasieguiden.se/informeras/gymnasievalet-steg-foer-steg

  Om du skapar inloggning på http://www.gymnasieguiden.se/logga-in vilket går snabbt och är gratis, får du mycket hjälp med ditt gymnasieval, t.ex. får du påminnelse när gymnasieskolorna har Öppet hus (du markerar den eller de skolorna som dina Favoriter och får då påminnelse när det är någon evenemang den eller de skolorna bjuder på).

  Du får gärna höra av dig igen, när du har läst på länkarna som jag sänder nu, när du har gjort test som jag rekommenderar (se högst upp i detta svar) och tittat på skolornas presentationer: http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium

  Önskar dig allt väl och vi hörs!
  ANNA

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga