Malin
  Hej!

  Jag undrar hur man gör ifall man har läst 3-årigt gymnasieprogram, men saknar några kurser som matte 1 och matte 2, samhällskunskap 1a2 för att få examen och bli behörig att söka till idrottslärare?
  Idrott och hälsa 1 krävs för att bli antagen till utbildningen men kan inte vara med i examen från Komvux om jag förstått rätt? Har godkänt i ämnet sedan innan, hur gör man då?

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Malin!
  Betyg i enskilda kurser gäller, även om de inte ingår i sammansatta betygsdokument. Om du har godkänt betyg i Idrott och hälsa 1, då har du det betyget.
  Om du får examensbevis från komvux (där idrott1 ej kan ingå), då laddar du upp examensbeviset och separat betyget i idrott och hälsa 1 om idrottskursen krävs för särskild behörighet.

  ang.Examensbevis från komvux - gör planering mot examensbevis tillsammans med SYV på komvux i den kommunen där du är folkbokförd.

  Grundläggande och även särskild behörighet till högskolestudier kan man annars även få på en folkhögskola - genom omdöme om behörighet från en folkhögskola.

  Det finns även en väg via "reell kompetens": grundläggande behörighet kan man bekräfta genom 3-årig arbetslivserfarenhet + man måste ha godkända betyg i några gymnasiala kurser; särskild behörighet behöver man ha också och kan uppnås genom studier på komvux eller genom självstudier/prövningar.

   

  Frågor och svar taggade med 'mästare' (1 st.)

  • SYV-besökare 36 år

   Mästarbrev för hantverkare?

   Hej jag har en fråga om hur man blir Mästare som hantverkare? Hur får man mästarbrevet? Tack på förhand för ett utförligt svar med länkar och mer information!

   Anna SYV: Hej!Mästarbrevet är det högsta beviset på yrkesskicklighet inom ett hantverksyrke och garanterar förutom mycket stort yrkeskunnande och omfattande erfarenhet även pålitlighet som... Läs hela svaret

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga