Berna 27 år
  Hej,
  Jag har tagit studenten i år och eftersom jag inte vet vad jag vill bli ska jag inte plugga nu i hösten.. Jag har gått i Sam. ekonomi & Kommunikation programmet och har fått 13,80 poäng i snitt (ska komplettera 1-2 ämne), vilka yrke kan jag välja med dessa poäng? Jag är jätte osäker och vet inte vad jag ska bli, och när jag väljer ett yrke så räcker kanske poängen inte..

  Väntar på ert svar..

  1 Svar

  Lena SYV SYV på GymnasieGuiden
  Hejsan, oj, det var en svår fråga att ha ett rakt svar på eftersom jag inte känner dig, dina intressen och vad du skulle kunna tänka dig. Är du osäker så bör du kanske ta reda på vad för olika utbildningar det finns, vad för olika yrken det finns först och främst. Vet man inte det så kan det vara svårt att veta vad som skulle passa- så jag bifogar lite länkar.

  Det kan ta lite tid att ta reda på saker och ting som kan vara viktigt för ens val men det är viktigt att det får ta tid eftersom vi människor är ganska långsamma och vi behöver ibland göra vissa erfarenheter efter skolan för att komma fram till olika yrkesval i livet.

  http://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Yrke-och-framtid.html - här kan du hitta olika yrken och yrkesbeskrivningar. Det kan vara bra att veta vad som finns där ute och vad arbetsgivarna kräver.

  https://www.yrkeshogskolan.se/ - praktiska yrkesutbildningar där man är ute och praktiserar mycket. Ofta är det inte bara din betygspoäng från gymnasiet som avgör utan din erfarenhet och person.

  http://www.studentum.se/ - bra sida för att hitta olika utbildningar

  http://allastudier.se/utbildningar/ - bra sida för att hitta olika utbildningar

  Du skriver att du ska komplettera olika ämnen. Har du tillgång till att prata med en Studie- och yrkesvägledare på vägen för att få hjälp i dina tankar om framtiden så är det jättebra att boka några samtal. Lycka till!/Lena, Syv

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga