Isa 19 år

  Hejsan, undrar då jag är klar med min utbildning snart och kommer söka jobb. En icke högskoleförberedande utan yrkesförberedande. (läst matte 1, sv 1,2, eng 5). Men när jag snart kommer jobba kan jag plugga distans kurser samtidigt på komvux som jag jobbar?

  1 Svar

  SYV-besökare Syv SYV

  Ja, det borde du kunna göra.
  Gör ansökan till komvux i den kommunen där du är folkbokförd. Se på din kommuns hemsida när ansökningsperiod ligger i din kommun. Det kan vara så att t.ex under MARS ligger ansökningsperioden till höstterminen 2020 eller under April.. olika i olika kommuner. Bra om du ej missar ansök.perioden.
  För behörighet till högskola kommer du behöva även godkända betyg i svenska 3 och engelska 6.
  Särskild behörighet till olika högskoleutb är Olika. Vilken högskoleutb tänker du på i första hand?

  *****
  Ang. jobba och plugga samtidigt
  Komvux brukar kunna erbjuda kvällskurser och/eller flex-distans. Hur flex och distans är "uppbyggda"/upplagda - kan vara olika. Flex brukar betyda ngt mitt emellan distans och möjlighet att delta på lektionerna ibland, om man kan och/eller fasta tider för att kunna träffa lärarna och ställa frågor. Läs på komvux-sida (hemsida för den kommunen som du är folkbokför i).
  Du kan också se om du kan/vill boka tid hos SYV på komvux i just den kommunen där du är folkbokförd - för att det är där du kommer läsa gymnasiala kurser.
  "Heldistans" är ofta så att man ej går till skolan alls, utan endast håller kontakt med lärare/handledare via Internet, men vid "behov" kan skola kalla in för att t.ex göra ett prov i kursen (speciellt vid misstanke om fusk...). Så, man måste vara beredd att kunna komma till skolan, om det blir aktuellt - även om man läser på distans.
  De som jobbar brukar uppskatta "Flex" - ofta kan man i så fall boka in sig på lektionerna när man kan komma och så gör man resten på egen hand hemma; Vid flex-distans kan man också läsa snabbt eller långsamt, men den långsammaste är nog på 25% av studietakt, alltså 10 timmar per vecka.

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga