Barn i fritids programmet

  Hej! Jag ska gå Barn och fritid. Och jag undrar om man kan utbilda sig till en arbetsterapeut eller psykolog eller psykologterapeut eftersom att jag ska läsa naturkunskap två och samhällskunskap två och däremot svenska två så kan jag utbilda mig till dessa men däremot däremot måste jag jag läsa läsa matte 2A stämmer detta och finns det en möjlighet för att bli nåt av dessa tre?

  1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Hej,
  psykolog kan man i Sverige bli endast genom psykologprogrammet på universitetet.
  Om yrket psykolog var god läs på framtid.se/yrke/psykolog
  Psykologprogrammet kräver för särskild behörighet godkända betyg i matematik 2 (2a eller 2b eller 2c, en av de kurserna; det går alltså bra att skaffa sig godkänt betyg i matematik 2a) + i samhällskunskap 1b eller i 1a1 + 1a2
  Dessutom kräver alla svenska högskole-universitetsutbildningar grundläggande behörighet; det får du om du får ut examensbevis från ditt gymnasieprogram och även har godkända betyg i svenska 2 och 3 och i engelska 6. 
  Du har rätt att på ett yrkesprogram läsa svenska 2 och 3 och engelska 6 om du säger om det på din skola, alltså att du vill läsa de kurserna som krävs för grundläggande behörighet.
  Du läste ett år på ekonomiprogrammet så kanske du har godkänt betyg i samhällskunskap 1b. Om inte se till att få godkända betyg i  samhällskunskap 1a1 och 1a2.

  Studie- och yrkesvägledare
  • Barn i fritids programmet : Så jag behöver inte läsa 2a/2b o 2c matte utan det räcker med en av dem? För att kunna ha behörighet för pyskologiprogrammet på universitetet. Samma sak gäller samhällskunskap?
  • Milla : Ja, det räcker med en av kurserna i matte på nivå 2. Det går bra att få godkänt betyg i matte 2a.
  • Milla :

   Samhällskunskap - behöver du godkänt betyg antingen i en 100p.kurs Samhällskunskap 1b eller i två 50p.kurser, som tillsammans bildar den större kursen. Sam 1a1 + 1a2 = sam 1b. En större kurs "består liksom av två delar..." och du kan antingen ha godkända betyg i varje av de två delar eller i en större kurs... vilka kurser i ämnet samhällskunskap man läser beror på vilket program man går. 

  • Barn i fritids programmet : Jahaaa, nu minskade ångesten tack snälla för ditt svar!
  • Milla : Vi på FRåGA SYV är glada om våra svar blir till hjälp!
  Läs alla kommentarer

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga