Linda 21 år
  Hej!
  Jag går nb med inriktning djurvård, men trivs nu verkligen inte med det jag valt. Vill därför byta till antingen samhällsprogrammet eller ekonomiprogrammet så fort som möjligt. Men det här halvåret har vi bara haft matte, engelska, fysik och idrott. Är det möjligt att byta då eftersom jag kommer ligga jätte efter? kan man plugga upp det distans? för jag vill verkligen inte gå om och börja nästa år.
  • Marina Hur blev det? Bytta du programmet eller är du kvar på NB?

  1 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Linda,
  för att kunna byta måste det
  1. finnas plats på det programmet som du vill byta till
  2. rektor på programmet måste fatta beslut att det fortfarande är möjligt att byta
  3. du måste vara behörig till det programmet: till Samhällsvetenskapsprogrammet & Ekonomi är behörighet - godkända betyg från å k 9 i svenska, engelska, matte, geografi, historia, samhällskunskap och religionskunskap samt i fem andra valfria ämnen.
  Om du är behörig, kontakta Rektorer på några skolor - där du vill gå - med frågan om det finns plats och i fall plats finns, får rektor fatta beslut om det fortfarande är möjligt att byta. När elever tillkommer sent /mitt i terminen/ innebär det mycket merarbete både för eleven och för lärarna, därför kan rektorn rätt att neka dig byta så sent.
  Utbildning på distans finns på den här skolan: http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/korr-onlinegymnasium. Kontakta skolan, om du vill få reda på om de kan ta in dig.

  Om du berättar var du bor, kan jag skicka tips på skolor nära dig som erbjuder SA och EK.
  Önskar dig lycka till!
  Milla SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga