Nils

  Hej! Jag tänker söka till HHS i Stockholm till hösten via BII-kvoten. Under gymnasiet läste jag bl.a engelska 7 och moderna språk 4. Jag undrar ifall det är möjligt att göra en prövning i en ny kurs (som jag inte läst under gymnasiet) och ersätta engelska 7 eller moderna språk 4 med denna ?

  1 Svar

  Mikael SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Nils, 
  om du har Engelska 7 och Moderna språk 4 med i ditt examensbevis - då kan du inte ersätta dem. Inget får ändras i examensbeviset. 
  ***
  ang. söka till den privata högskolan, HHS
  De får i mångt bestämma sina egna regler - pga det är en Privat högskola, ej statlig. 
  De vanliga reglerna gäller de statliga högskolor och universitet. Hur HHS gör sin antagning - är det bäst att fråga HHS om. Info finns även på skolans egen hemsida. 

  Svar på frågan i rubriken till din fråga om det går att göra prövning i en kurs som man inte har läst är JA, det får man göra. Sedan blir då nästa fråga: vad ska man använda det betyget till? om man får godkänt betyg på provningen, alltså?

  Frågor och svar taggade med 'person' (1 st.)

  • Hanna 18 år

   Gymnasiearbete om person?

   Hej! Kan man skriva sitt gymnaisearbete om en känd person och utifrån egna reflektioner skriva om hur den t.ex. förändrade världen?

   Julia SYV: Hej Hanna,ställ den frågan till din handledare för gymnasiearbete. Eleven väljer temat och frågeställningar inom kursen GA, gymnasiearbete, 100poäng, i samråd med sin handledare. Eleven... Läs hela svaret

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga