Shifa

  Hej! Jag går andra året på gymnasiet, och undrade om man kunde studera till tandläkare genom att läsa natur- Sam istället för natur- natur. Med det sagt menar jag om man kan komma in utomlands i tandläkarlinjen med natur-sam utbildningen. Vet inte om det är ett sant, men har hört att man kommer in utomlands tex. Som polen eller Riga enklare och inte behöver läsa Natur-Natur. Är inte säker på om det stämmer, undrade om ni kunde hjälpa mig. Tack i förhand!!

  1 Svar

  Vägledare Anonym SYV

  Hejsan,
  om du går andra året på gymnasiet, kommer du att söka till eftergymnasiala utbildningar först till hösten 2021. ansökningskraven kan ändras. Olika skolor i utlandet kan ställa lite olika krav och kan också förändra kraven. FRåGA SYV jobbar inte med att förmedla studier i utlandet, pga vi ej har de resurser som skulle krävas för att hålla sig á jour kring alla de olika utländska utbildningar.... . Så, du får söka svar på den frågan "någonannanstans", tyvärr vet inte vart jag kan hänvisa dig, riktigt. Suck! :(
  Om du nu läser NA/sam kan du ändå försöka under årskurs 3 läsa alla eller några av kurserna: fysik 2, kemi2, biologi 2, matematik 4. Om du skulle behöva komplettera för behörighet efter gymnasiet, kan du söka kurser på komvux i den kommunen där du är folkbokförd eller till folkhögskolorna eller högskolornas naturvetenskapliga basår (i hela Sverige).
   

  • Shifa Ååh, tack för hjälpen ändå. Snällt av dig att försöka iallafall. :)
  • Anna vi på Fråga syv är glada om våra svar blir till hjälp! Lycka till!

  Frågor och svar taggade med 'särskild behörighet' (734 st.)

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga