Kalle

  Hej! Jag undrar ifall man fortfarande kan ta en civilingenjörsexamen ifall man läser på grundnivå vid ett universitet för att sedan avsluta utbildningen på ett annat universitet inom samma ämne. Exempel: Kan jag ta en civilingenjörsexamen om jag studerar teknisk fysik på Chalmers där jag avlägger en kandidatexamen och sedan läser de 2 sista åren på ex. KTH på ett masterprogram inom teknisk fysik?

  1 Svar

  Anna SYV på FrågaSYV

  Hej Kalle!
  Jag vill råda dig ställa din fråga till KTH, eftersom du vill ta ut examen från det lärosäte.
  Vilka masterprogram som blir sökbara om 3 år - är det idag ingen som kan vara säker på. Utbildningsutbud förändras. Generellt sett, så har varje lärosäte (högskolor och universitet) i Sverige har väldigt mycket som det kan bestämma lokalt, på sitt eget lärosäte. Det som är gemensamt för civileingenjörsexamen är att studier på fem år på heltid krävs, men exakt vad som de studierna ska innehålla för att kunna ta ut civilingenjörsexamen - behöver inte vara identiskt på alla svenska lärosäten, utan kan vara olika. Kontakta därför de lärosäten där du vill ta ut examen.
  Men om programmet heter "Civilingenjörsprogrammet" då leder det till civilingenjörsexamen. Vill man läsa på andra sätt än genom civilingenjörsprogrammet - måste man prata med studievägledare på den institutionen där man vill ta ut examen.

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga