Erika

  Hej jag vill läsa en utbildning (tandläkare) och jag saknar kemi 2 och matte 4. Hur gör man? Jag vet att man kan läsa på komvux men det är svårt att bli antagen där. Är det kört för mig? Det är endast 2 kurser som saknas. :( vilka andra alternativ har jag förutom komvux?

  2 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Förutom komvux kan du söka till folkhögskolor och naturvetenskapliga basår på högskolenivå eller skaffa kunskaper på egen hand och betyg - genom prövningar.

  Studie- och yrkesvägledare
  Anna SYV på FrågaSYV

  Hej Erika,
  om du inte redan har godkända betyg i de kurser du behöver för Behörighet till högre utbildning, t.ex i kemi2 och matte4, då borde du ha en rimlig chans att få plats på komvux; kanske inte på första försöket som du söker läsa på komvux, men i alla fall inom snar framtid; sök och och vi hoppas på det bästa: och Håller tummarna hårt!

  Inom matematiken kan du börja redan nu, direkt, med början med idag, repetera - med hjälp av www.matteboken.se där alla kurser i matte på grundskole- och gymnasial nivå är upplagda för självstudier och om man man skaffar sig kunskaperna (på egen hand) är det mycket lättare att sedan få högre betyg; och kommer du inte in på kurserna på komvux så kanske du kan få betyg genom prövningar.


  Lycka till!
  ANNA

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga